Sunday, November 08, 2015

my maths

I am blogging this because this is my first time doing kg and g.
we are leaning to do kg and g.
 IMG_1182.JPG

My maths is about how many biscuits are there in a packet. I learned kilograms and grams and using scales and using multiplication.
1 answer. how many kg of biscuits where there (3000 kg)
2 answer. how many packets where there (12000 packets)
200
15kg                                                                                                              1kg =1000g
250g                    200 x 15 = 3000                                                           250g x 4 =1000g
                           100 x 15 =1500                                                            15 x 4 = 60
                                                                                                            60 x 2000 = 1200

1 comment: